maanantai 13. toukokuuta 2013

Kainalokuoppien hiki & muita rakkausniksejä


Hälytys, aistit auki! Helluntai lähestyy (19.5.), ja kuuma kesä kolkkaa kulman takana. "Jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä", sanoi vanha, viisas kansa, joka tunsi kaikki rakkauden luonnonvoimat.

Heilan varmistamiseksi ja yksinelon estämiseksi oltiin valmiita monenlaisiin lemmentaikoihin. Niitä esitellään niksipirkkamaisen tarkoin ohjein Marja Paasion kirjassa "Pilvihin on piian nännit", johon hän on koonnut laajemminkin Suomen kansan seksiperinnettä. Juuri sitä herkullisinta osastoa, joka Kalevalasta on sensuroitu. Kirjan aineisto on koottu kansanrunousarkistosta ja Suomen murteiden sanakirjan arkistosta.

Koska kirjaa on mahdoton löytää kirjakaupasta (1. painos 1985, 2. 2004), jaan kanssanne muutaman Suomen kansan testaaman lemmenvinkin. Vinkin jäljessä on paikkakunta ja vuosi, kun niksi on taltioitu. Neuvon lemmenkipeitä lukijoitani noudattamaan harkintaa, jotkut vinkit voivat johdattaa nykymaailmassa rikosoikeudellisiin syytteisiin - tai lemmenloitsun tulos voi olla aivan päinvastainen. 

"Jos kusta sihauttaa kuppiin ja antaa pojalle, niin tämä rakastuu juottajaansa." (Iisalmi, 1936)

"Lemmen nostatukseen on otettava hivus sen päästä, jonka haluaa ihteensä rakastuvan, katkaistava se kolmeksi ja poltettava jalkateränsä päällä ja sanottava:
     - Niin ku tämä tuli polttaa minuva, niin sinun pitää rakastaman minuva." (Puumala, 1933)

"Tyttö sai pojan rakastamaan itseään siten, että laittoi salaa nuppineulan pojan housun haarukkaan, munain kohdalle." (Virrat, 1938)

"Tytöt saa helposti pysyvästi kiintymään itseensä, jos antaa niiden jollain tavoin haistella kainalokuoppiensa hikeä." (Viljakkala, 1934)

"Semmoista konstia ovat naiset käyttäneet, että on omat kuukautisten aikana pitämänsä housut pitänyt saada sen pojan tyynyn alle, josta se nainen on tykännyt. Poika on ruvennut seuraamaan sitä naista, jonka kuukautisilla pilattujen housujen päällä se on maannut. (Sysmä, 1936)

"Yölepakon kun saa kiinni ja siltä ottaa vasemman siiven ja sillä saa pyyhittyä vaimoväkeä paljaitten nisäin päähän, niin on siitä sellainen seuraus, että se nainen, jolle näin on tehty, ei pysy kaukana siitä, joka näin teki." (Tammela, 1891)

"Tytön saa rakastumaan itseensä siten, että voitelee huulensa sellaisella rasvalla, jota on saatu koiraskarhun mahasta, ja suutelee sitten tyttöä." (Pieksämäki, 1892)

"Jos tyttö saunasta uskaltaisi tulla kylvettyään alastomana tupaan, nostaisi se tytön lempeä. Mutta sitä eivät kaikki tytöt ilkeä tehdä." (Salmi, 1936)

"Poika hankkii sormuksen ja pitää sitä kolme yötä housuinsa persauksissa. Kolmannen yön jälkeen laskee poika sormuksen alas vasemmasta housun lahkeesta. On varottava, ettei sormus putoa lattialle tahi maahan asti, vaan tulee se ottaa heti housunlahkeen suulta kiinni. Kun nyt täten käsitellyn sormuksen saa poika painetuksi tytön tietämättä ja näkemättä tämän vasemman käden nimettömään, tulee tytölle ikävä poikaa." (Sortavala, 1936)

"Jos ketä toista tahtoo rakastuttaa itseensä, niin pitää saada piäskysen kieli ja panna se suuhunsa ja antaa sitten suuta sille, ketä toivoo itseensä rakastuvaksi. Ja kun suuta antaa, niin pitää työntää kielensä sille aivan suuhun ja siinä se piäskyn kieli mukana, niin saapi nähdä, että se juoksee jäljestä jos vain pääsee." (Pälkjärvi, 1892)

"Tytön saa siten rakastumaan itseensä, että lyö häntä sauvalla, jolla on käärme tapettu ennen käen kukkumista." (Noormarkku, 1889)

"Jos haluaa saada jonkun peräänsä, niin ei tarvitse muuta kuin nuolee leivokset ja antaa ne sitten sille, jota peräänsä haluaa, niin saa sen seuraamaan itseään." (Virrat, 1936)

1 kommentti:

  1. Kovin monimutkaista se on ollut.
    Mistähän saisi piäskysen kiinni...

    VastaaPoista